Австрийският канцлер Карл Нехамер стана обект на критики, след като се

...
Австрийският канцлер Карл Нехамер стана обект на критики, след като се
Коментари Харесай

Австрийският канцлер: Бедните да ядат бургери в Макдоналдс

Австрийският канцлер Карл Нехамер стана обект на рецензии, откакто се появи видеозапис, в който той споделя, че родителите с ниски приходи би трябвало да хранят децата си с бургери от Макдоналдс, написа " Политико ".

" Така какво значи едно дете да не получава топла храна в Австрия? Знаете ли коя е най-евтината топла храна в Австрия? Не е здравословна, само че е евтина: хамбургер в Макдоналдс — 1,40 евро, в случай че купя пържени картофи с него, 3,50 евро. Сега някой съществено твърди, че живеем в страна, в която родителите не могат да разрешат това ядене на детето си ", сподели той.

" Ако имам прекомерно малко пари, отивам повече на работа " , прибавя той във, което е снимано по време на събитие за вино и сирене близо до Залцбург - без да се виждат бургери - удостовери пред Plus24 неговата консервативна Народна партия.

Говорител на Макдоналдс за Австрия сподели пред " Политико ", че макар че цените варират, допустимо е да се яде толкоз на ниска цена, колкото предлага Нехамер.

Хамбургерът с 250 калории е най-евтиният бургер в менюто.

" От позиция на здравия разсъдък, явно това е най-лошият здравен съвет , който можете да дадете на някого и несъмнено на деца ", сподели Дорота Сиенкевич, политически управител на EuroHealthNet. " Защото децата не могат в действителност да се защитят от въздействието на нездравословния избор на храна ", добави тя.

" В Австрия никой не би трябвало да гладува или да мръзне до гибел през зимата . Защото изтеглихме джакпот в лотарията за родното място ", сподели Михаел Ландау, президент на Каритас Австрия, която работи за попречване на бедността, в X, прочут преди като Twitter. " Но всеки, който споделя, че никой в ​​Австрия не гладува или не мръзне, няма визия за действителността на хората " , сподели той за мненията на Нехамер.

Das ganze -Video
via
— Lukas Abulesz (@lukas_abulesz)  47 млн. души от повече от 50 страни трайно гладуват
47 млн. души от повече от 50 страни трайно гладуват

За това са отговорни войните, икономическите рецесии и климатичните промени

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР